Pagina's

zaterdag 9 juni 2012

Waarom een dagcrème gebruiken?


De meeste van ons smeren elke ochtend en avond braaf hun dag- en nachtcrème op, de een met nog meer tegenzin dan de ander. Als ik m'n dagcrème gebruik merk ik zeker dat mijn huid minder droog wordt, maar wat heeft dagcrème nou eigenlijk allemaal voor nut? Is het echt zo dat je huid minder mooi wordt als je hem niet gebruikt? Dat ga ik jullie vandaag allemaal vertellen in deze blogpost.


Wat doet dagcrème?
Je huid wordt elke dag blootgesteld aan allerlei (schadelijke) factoren: zon, kou, hitte, wind en vervuilde stoffen in de lucht. Al deze factoren werken in op onze huid en laten na een tijdje ook hun sporen achter. Een goede dagcrème beschermt de huid tegen al deze dagelijkse factoren. Maar de vraag is dan natuurlijk; wat is een goede dagcrème?

Het is belangrijk dat je dagcrème het vochtgehalte van de huid op peil houdt. Samen met UV-stralen is een gebrek aan vocht een oorzaak van veroudering van de huid. Bescherming tegen UV-stralen staat op de verpakking aangegeven met een factor SPF, wat tijdens de zomer echt onmisbaar is.


Crème die ik op dit moment zelf gebruik, de voedende dagcrème van Nivea. Ik raad hem zeker aan, hij is voor €8,45 te koop bij de drogisterij. 

Hoe?
Dag- en nachtcrème breng je altijd onder al je andere make-up aan. Masseer het in je huid en laat het goed intrekken voordat je verder gaat met foundation of andere make-up.

Verschillende soorten
Er zijn heel veel verschillende soorten dagcrèmes, voor de huidtypes normaal, gevoelig, gemengd, droog en vet. En zoveel huidtypes betekent natuurlijk ook zoveel crèmes.

De normale huid heeft een zijdeachtige structuur en is niet bijzonder vet of droog. Een crème voor de normale huid biedt voor dit huidtype het beste resultaat. Mensen met een vette of onzuivere huid hebben vaak overactieve talgproducerende klieren. Deze talg wordt afgescheiden en geeft de huid een vettige glans. De talgklieren moeten gekalmeerd worden door een speciale crème die daarnaast de huid matteert. De droge huid komt zowel vet als vocht tekort. Te vaak wassen met zeep en veel zon zijn factoren die de huid nog droger kunnen maken, en dus helemaal niet goed. Een dagcrème voor de droge huid zorgt voor extra vetzuren die de huid weer zacht en soepel maken.

Goedkoop of duur?
Er zijn zo ontzettend veel (dag)crèmes te koop, dat het moeilijk is dé perfecte te vinden. Het beste wat je kunt doen, is om er een te zoeken die het beste bij je huidtype past. Wat voor de een kan werken kan voor de ander juist helemaal niks doen, ondanks het prijskaartje. Kijk liever naar de structuur en ingrediënten van het product, en natuurlijk naar of je hem fijn vindt aanvoelen.

Kunnen we zonder?
Iedere huid verouderd na een tijd, daar ontkom je zelfs met de beste crèmes niet aan. Huidcellen sterven na verloop van tijd, die worden dan wel weer vervangen, maar toch is het belangrijk huidcellen te stimuleren waardoor ze actiever blijven. Dagcrèmes zorgen er dus wel voor dat de huid gezonder is, en er ook gezonder uitziet, maar alle onzuiverheden kunnen met enkel een dagcrème niet worden tegengegaan. Toch blijft het wel belangrijk, het houdt je vochtgehalte op peil, voedt, beschermt en houdt je huid soepel. Daarnaast blijft je make-up ook nog eens een stuk beter zitten en gaat het droge plekjes tegen.

Gebruik jij elke dag dagcrème of laat je hem liever staan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten