Pagina's

maandag 4 maart 2013

Keep your head up high, beautiful!

Iedereen heeft er wel eens last van, een dag dat je je minder fit en vrolijk voelt dan normaal, wanneer je moe, uitgeput of verdrietig bent en helemaal nergens zin in hebt. Ook al doe je nog zo weinig en blijf je zo lang mogelijk in je bed liggen, niets is vermoeiender dan dagen waar je het allemaal niet meer ziet zitten. Iedereen voelt zich wel eens down, toch?

Volgens mij zit iedereen wel eens in een 'dipje', de een natuurlijk iets vaker dan de ander, maar ik denk dat vele van jullie het gevoel wel herkennen.


Een sombere bui kan heel veel verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een teleurstelling of ruzie. Meestal verdwijnen die negatieve gedachtes vanzelf, maar het kan ook zijn dat je je zo blijft voelen, niemand kan je opvrolijken, niets interesseert je meer en je sluit je af van alles om je heen. Als je je voor een langere tijd zo blijft voelen, dan kan het zijn dat je last hebt van een depressie.

In deze blogpost ga ik niet verder in op depressies zelf, via google kun je verschillende sites vinden waar je meer kunt lezen over de symptomen, het ontstaan van depressies en alles wat je er over moet weten. Lees verder voor (hopelijk een heleboel) bruikbare tips!


Praat over je gevoelens
Praat over je gevoelens, dat lucht écht op. Bespreek dingen met mensen die je vertrouwt, zodat ze je kunnen helpen. Blijf mensen opzoeken, zelfs als je er geen zin in hebt. Maar ga niet naar plekken waar je verplicht vrolijk moet zijn, zoals feestjes, daar word je eerder nog minder blij van.
Your health comes first and so does your happiness, time to speak up.

Ga leuke dingen doen
Door leuke dingen te doen (met anderen) vergeet je behalve de tijd ook je zorgen, het zorgt voor afleiding waardoor je minder gaat piekeren. Plan dus een leuk dagje uit of verwen jezelf (en je vriendinnen).

Bewegen en sporten
Bewegen is goed. Door een stuk hard te lopen of je favoriete sport te beoefenen maken je hersenen stoffen aan waardoor je je gelijk beter voelt, je wordt er 'gezond moe' van, en bovendien is het ook nog eens goed voor je lichaam. Je kunt al je negatieve gedachtes even aan de kant zetten, omdat je ergens anders mee bezig bent en je je tijdens het sporten niet meer volledig op je gedachtes focust. Let er wel op dat je niet overdrijft, te fanatiek sporten kan juist stress opleveren, in plaats van een ontspannen gevoel.

Eet gezond
Zorg ervoor dat je gezond eet, genoeg groente en fruit en als dat nodig is extra voedingssupplementen. Onder andere vitamine B en D zijn van belang voor een goede stemming. Frisse buitenlucht en genoeg licht zijn ook belangrijk.

Ontspan
Stress zorgt voor een lagere afweer en doet je humeur (bijna) nooit goed. Probeer daarom zo veel mogelijk te ontspannen en niet onnodig vaak te stressen voor dingen die er eigenlijk niet toe doen. Ontspan!


En verder...
  • Eis niet te veel van jezelf, niet alles hoeft perfect.
  • Neem jezelf zoals je bent, dat is goed genoeg.
  • Neem je gevoelens en jezelf serieus. Denk niet altijd: 'Er is niks aan de hand'.
  • Wees eerlijk tegen jezelf.
  • Vraag jezelf af of je de oorzaken ziet voor je negatieve gevoelens.  

En ikzelf?
Zelf probeer ik altijd zo positief mogelijk tegen dingen aan te kijken. En nee, natuurlijk lukt dat niet altijd. Het is moeilijk en misschien zelfs wel onmogelijk om áltijd blij en vrolijk te zijn. Je mag best kritsch zijn, maar overdrijf daar niet in. Door middel van bovenstaande tips ben ik in ieder geval veel sneller van m'n negatieve momentjes en gedachtes af, en ik hoop dat ze jou ook zullen helpen.
Keep your head up high, beautiful!

www.benjijgek.nl
www.ahealthylife.nl
www.girlscene.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten