Pagina's

woensdag 24 juli 2013

Tips om (veilig) bruin te worden in de zomer

JAAA het is zomer, de zon schijnt, het is lekker warm en mijn humeur is gelijk een stuk beter. De zon zorgt voor onze mooie gebruinde huid als we een tijdje in de zon zitten (of juist lekker actief bezig zijn), maar er zijn natuurlijk wel een paar dingen waar je op moet letten. Om sneller bruin te worden, maar ook om je te beschermen. Lees voordat je het zonnetje in gaat dus nog even snel deze blogpost, hoe je hopelijk snel en veilig een bruin huidje krijgt!


Ga NOOIT de zon in zonder (je te hebben ingesmeerd met) zonnebrand. 
Zonnebrandcrème beschermt je huid tegen de UV-straling van de zon, en is dus heel erg belangrijk. Verbranden is slecht voor je huid, zeker op jonge leeftijd. Een rode huid is niet mooi, en bovendien is het ook nog eens pijnlijk. Voorkom dus dat je huid verbrandt, en smeer je in!

Zoek af en toe de schaduw op, non-stop zon is niet goed.
Als de zon het sterkst is, tussen 12 en 3 uur 's middags, is de kans om te verbranden ook groter. Rond die tijdstippen lang in de zon is niet goed, ook als je de zee in gaat. Denk aan je huid en duik dus ook af en toe de schaduw in. Krijg je het niet bloedheet ook.

Laat je huid wennen.
Bouw het zonnen op, je kunt niet in één keer de hele dag in de zon. Als je lichaam aan de zon went is de kans dat je verbrandt ook gelijk veel kleiner.


Aftersun.
Aftersun op doen nadat je (lang) in de zon hebt gezeten zorgt ervoor dat je huid kalmeert en verzacht. 

Drink voldoende.
Genoeg drinken is nodig om je vochtgehalte op peil te houden, omdat je door de hitte veel zweet. Ook voorkom je dat je last krijgt van een zonnesteek, wanneer je lichaam door een tekort aan vocht de warmte er niet meer krijgt uitgezweet. 

Op het strand en op het water word je sneller bruin. 
Zand en water reflecteren zonlicht, zand 20% en water 5%, waardoor je sneller bruin wordt. 

Scrubben.
Ook scrubben is een manier om sneller bruin te worden. Zonder dode huidcellen dringen zonnestralen gemakkelijker je huid binnen, en je bruine tint houd je langer vast.

Waar ga jij heen op vakantie?

Bron afbeeldingen: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten