Pagina's

vrijdag 13 januari 2012

Wie is de Mol? 2012

Als je Wie Is De Mol? nog niet zo lang volgt, of als dit het eerste jaar is dat je kijkt, begrijp ik dat het eerst nog even zoeken is naar hoe het spel in elkaar zit. De eerste aflevering is echter een soort 'introductie aflevring', om de 10 kanidaten voor te stellen.

Wie Is De Mol is een avontuurlijk spelprogramma waarbij een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert op geld te verdienen, en er tegelijkertijd achter te komen wie de mol is. De mol - de saboteur - probeert echter te zorgen de prijzenpot zo laag mogelijk te houden, en zo wordt een opdracht uitvoeren een lastige klus. Om de proeven tot een goed einde te brengen, moeten ze samenwerken en elkaar vertrouwen. Maar wie is te vertrouwen en wie niet? Seizoen 12 van Wie Is De Mol? vindt plaats in IJsland.

Na 3 opdrachten (en voor de kijker dus 1 aflevering) wordt er een test over de mol gemaakt. Degene wie die test het slechtst maakt verlaat het spel. Dit gaat door tot er 3 mensen overblijven: de verliezer (gaat uiteindelijk naar huis met niks), de winnaar (heeft de testen het beste gemaakt en wint al het geld wat er in de pot zit) en natuurlijk de mol. In de allerlaatste aflevering, de finale, wordt pas bekend wie al die tijd de opdrachten heeft proberen te laten mislukken, en wie dus de mol is. De laatste twee personen weten van zichzelf dan echter al wie er heeft gewonnen, omdat ze van zichzelf weten of ze de mol zijn of niet.

Hieronder Patrick (l) en Art, mol en winnaar van WIDM 2011. Art wint de gehele inhoud van de pot, zo'n €19.540.

Finale 2011 (met Art als winnaar en Patrick de mol)

Als kijker kun je hier achter komen door niet alleen goed op te letten, elke aflevering bevat hints, subtiel en onopvallend zijn ze wel, maar je kunt er ver mee komen om uit te vinden wie de mol is. Zo was Patrick vorig seizoen opvallend vaak in beeld met het getal 11, wat moest betekenen dat hij de elfde mol zou zijn.

Wat heel grappig is, is dat Art, de winnaar dus van vorig jaar, WIDM nu zelf presenteert.

vlnr: Anne-Marie, Hadewych, Frits, Dio, Tim, Marit, Maarten, Marion, Liesbeth en William

De tien kanidaten van dit jaar zijn:
Anne-Marie Jung
Dio (Edit: afgevallen in aflevering 2)
Frits Huffnagel
Hadewych Minis
Liesbeth Staats
Maarten van der Weijden
Marion Pauw (Edit: afgevallen in aflevering 1)
Marit van Bohemen
Tim Kamps
William Spaaij

Wie ik zelf verdenk vind ik altijd een moeilijke vraag, ik nijg er altijd naar om op de wat minder opvallende mensen te gaan zitten, omdat die vaak toch de mol blijken te zijn. Nu we volgende week donderdag in aflevring 3 belanden, wil ik nog niet te snel conclusies trekken. Ik ben er nu dus nog helemaal vrij in en probeer niet op één bepaald persoon te gaan zitten.

Wie Is De Mol? wordt elke donderdagavond om 20:30 uur uitgezonden op Ned. 1. De herhaling is elke vrijdag rond 16:45 uur op Z@pp en elke zaterdag rond 13:10 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten